Companions


Om jou als ondernemer en/of koffie liefhebber zo breed mogelijk te ondersteunen, werk ik samen met een aantal zeer kundige partners. Deze Companions hebben op hun vakgebied / specialisatie hun sporen verdiend. Graag stel ik ze aan je voor:

Wendelien van Bunnik

Al sinds mijn eerste baan als barista in 2009 houd ik intens veel van koffie. Niet alleen het zetten ervan, maar ook van de hospitality.

Of het nou in de vorm van koffie training, wedstrijden doen of kennis delen in mijn online community The Happy Coffee Network is; ik wil zo veel mogelijk mensen helpen heerlijke koffie te zetten. En intussen ben ik daar heel goed in, want ik doe al sinds 2011 mee aan koffie wedstrijden. Zo werd ik sindsdien:

• 2e op het Dutch Barista Champion 2016
• Winnaar van de Louis Claus Trofee (prijs voor aanstormend talent) in 2016
• 1e op het Dutch Barista Championship in 2019
• 21e op het World Barista Championship in Boston in 2019
• 1e op het Dutch Aeropress Championship 2019
• Wereldkampioen op het World Aeropress Championship in Londen in 2019

Sinds 2022 hebben Rose en ik een bijzondere samenwerking; samen verzorgen wij nu alle SCA trainingen binnen Your Coffee Companion.

De zoektocht naar het begrijpen van koffie gaat me nooit vervelen, en ik doe al ruim 13 jaar niks liever dan mensen met me meenemen op die zoektocht. Ga je ook mee?

Wendelien

SCA Certificaten:

Introduction to Coffee
Barista Foundation
Barista Intermediate
Barista Professional
Brewing Foundation
Brewing Intermediate
Brewing Professional

SCA certificaten:
Introduction to Coffee
Barista Foundation
Barista Intermediate
Barista Professional
Brewing Foundation
Brewing Intermediate
Brewing Professional

Ayhan Eroglu

Al sinds kind was ik gek op de geur van de koffie die mijn oma maakte in haar koffiepannetje (een cezve). De aandacht die ieder kopje kreeg, geeft mij vandaag nog kippenvel. Van boon tot kopje; ik kon er alleen van dromen dat ik daar ooit meer over te weten zou komen. 
Zelfs later bleef koffie mij mateloos intrigeren door de verschillende smaken die een enkele variant kan hebben. Ik hield er altijd van om te experimenteren met verschillende maalgraden, temperaturen en bereidingswijzen. Misschien ook wel doordat ik een chemische achtergrond had bij een geneesmiddelen producent. Mijn passie voor koffie ging overheersen en ik had mijn baan op het lab opgezegd en startte, met hulp van onder andere Rose van Asten mijn eigen koffiebar Rocaccino. Er ging een wereld voor me open, heerlijk om als ondernemer alleen maar bezig te zijn met koffiebeleving. Het was een feest als ik mijn gasten steeds weer enthousiast kreeg om bijzondere specialty koffie’s uit te proberen op verschillende wijzen bereid. Zelfs na de start van mijn eigen koffiebar bleef Rose in beeld, via haar groeiden mijn kennis en vaardigheden door alle trainingen die ik volgde. In 2016 deed ik mee aan de Wereld Kampioenschappen Cezve in Dubai, vanaf dat moment was ik verkocht en wilde ik graag kennis overdragen door me te focussen op trainingen en jureren tijdens wedstrijden. Deze kans kon ik krijgen bij Rose van Asten | Your Coffee Companion, welke ik met beide handen aangreep. Ik wil graag helpen bouwen aan meer kennis en kunde onder barista’s in Nederland en daarbuiten. Het is mooi om deelnemers aan onze trainingen te zien groeien in zelfvertrouwen en vaardigheden. Dat maakt mij trots. En het is dan ook met trots dat ik sinds 2017 voor Rose werk en jou verder mag helpen in onze gezamenlijke koffiewereld!
2018 – Jury World Championship Cezve/Ibrik Dubai
2017 – Jury National Championship Barista, Brewing, LatteArt & Cezve/Ibrik Istanbul
2017 – Jury World Championship Cezve/Ibrik Budapest
2017 – Jury National Championship Barista & LatteArt Amsterdam
2016 – 8th World Championships Cezve/Ibrik Dubai

Judith Konsten

Alles op het gebied van smaak is aan mij besteed. Tijdens mijn eerste stage voor mijn studie Food and Business leerde ik Rose kennen bij koffiebranderij Peeze. Mede door haar bevlogenheid werd ik een beetje verliefd op koffie. Het was mijn eerste stap in de koffiewereld, tot die tijd kende ik alleen senseo. Ik leerde steeds meer over koffie en bleef contact houden met Rose. Mijn afstudeerstage schreef ik bij Cocoon Coffee. Zo leerde ik in die tijd nog meer koffie-mensen kennen. Ook belandde ik voor het eerst in de sensorische jury van de Brewers Cup in Nederland. Dat proeven beviel mij zo goed dat ik solliciteerde naar een baan in het smaakpanel bij het Innovation center van Heinz. In dit smaakpanel leerde ik zorgvuldig & constant te proeven, smaken te analyseren en mij te verdiepen in vele productgroepen: ik werd zo een allround proever. Na een aantal jaar zocht ik nog meer verdieping als sensory analist flavours bij IFF en werkte ik ook nog bij het smaakonderzoekbureau CSO in Wageningen waar ik smaaktesten coördineerde. Inmiddels ben ik vast werkzaam bij een grote koffiebranderij als kwaliteitscontroleur en werk ik op projectbasis in het expert smaakpanel van een gespecialiseerd wijnlaboratorium. Voor beide banen heb ik opleidingen gevolgd en behaald, te weten: Q-arabica grader (voor koffie) en WSET3 (voor wijn). Naast mijn vaste jobs vind ik het super leuk mijn horizon breed te houden en mij samen met anderen te verdiepen in de wereld van smaak. Want ook al moet je vertrouwen op je eigen sensorische kwaliteiten, ik heb geleerd dat je door samen te proeven heel veel van elkaar kan leren. De sensorische trainingen van Rose ondersteunen met leuke smaaktesten is dan ook iets waar ik helemaal blij van word. Hopelijk maak ik zo nog meer mensen enthousiast om van proeven een echt vak te maken, of anders tenminste een leuke hobby…