(Latte Art) Workshops


 

Coffee & Cocktails 
Bartenders en barista’s hebben meer gemeen dan je denkt. En als ze met al hun kennis samenkomen…..dan krijg je een heerlijke blend van smaken, aroma’s en beleving. Wil jij de basistechnieken van bartenders leren zodat je nog meer uit je baristakennis kan halen, dan is Coffee & Cocktails de workshop voor jou. Je leert de geschiedenis en cultuur van bartending en cocktails van niemand minder dan NK bartending kampioen Troy Rondon Gasque. Uiteraard ga je zelf ook flink aan de slag met shaken stirren en extraheren 😉 totdat je zelf de lekkerste koffiecocktails kan maken! Schrijf je snel in!
 
 
Praktische zaken 
  • Cursus duurt 3 uur en wordt op verschillende tijden aangeboden, zie data!
  • Deze Coffee & Cocktails workshop wordt gegeven door NK bartending kampioen Troy Rondon Gasque.

Data, prijzen en meer informatie

 

Basic Latte Art Workshop

Het schenken van prachtige figuren met melkschuim in de espresso is een vaardigheid die je niet mag missen als barista. Deze vaardigheid leer je in de Latte Art Basic workshop. Jouw gasten zullen je hiervoor roemen. Een koffie moet vooral lekker zijn, maar het is ook belangrijk dat een koffie er lekker en ‘Insta-waardig’ uitziet.

Inhoud workshop

Tijdens deze Latte Art Basic workshop gaan we in op de bestanddelen en structuur van melk. Ook staan we stil bij de keuze van de melkkan. Vervolgens gaan we het schenken van tulpen, rosetta’s en hartjes oefenen. De nadruk hierbij ligt op de goede schenktechniek aanleren en deze geheel eigen maken.

De minimale voorwaarde voor het deelnemen aan deze workshop is dat je een SCA Barista Foundation training hebt gevolgd of werkzaam bent als barista. Ook gaan we er vanuit dat je het opschuimen van melk al redelijk beheerst.

Data, prijzen en meer informatie

Latte Art Techniques and Design 

Wil je de mooiste figuren schenken én etchen maar ook de mooiste figuren zelf ontwerpen dan is de Latte Art Techniques and Design de perfecte latte art training voor jou. Vanuit een tekening werken naar de juiste technieken om jouw figuur werkelijkheid te maken, wie wil dat niet! Niemand minder dan meervoudig Nederlands Latte Art kampioen Nick Vink leert jou de fijne kneepjes van het vak. Hij is een van de grootste innovators in het ontwerpen van latte art figuren. Hij kent elke techniek om de figuren nog exclusiever te maken.  

Inhoud workshop

Tijdens deze Latte Art Techniques and Design workshop gaan we diep in op alle verschillende technieken die er zijn om latte art te creëren en hoe je deze onder controle houdt tijdens het schenken. Je leert de vaardigheden om zelf als een professional te ontwerpen, schenken, slepen en etchen. Je leert daarbij maximaal controle te krijgen zodat je de gekste figuren ook daadwerkelijk kunt schenken. Geef je creativiteit de vrije loop, en maak de mooiste latte art figuren.

Data, prijzen en meer informatie

Latte Art Professional

Wil je de mooiste figuren schenken die een perfecte verhouding hebben en een heel goed contrast, dan is deze workshop op jouw lijf geschreven. Niemand minder dan meervoudig Nederlands Latte Art kampioen Nick Vink leert jou de fijne kneepjes van het Latte Art Professional vak. 

Inhoud workshop

Tijdens deze Latte Art Professional workshop gaan we diep in op de structuur van melk en hoe je deze onder controle houdt tijdens het schenken. Je leert de vaardigheden als een professional om alle basis figuren tot in de perfectie te schenken. Ook vergroot je je controle tijdens het schenken zodat je figuren nog meer contrast en nog fijnere lijnen krijgen . Tot slot gaan we in op de keuze van de melkkan die ondersteunt bij het perfect schenken van de figuren.  

 Data, prijzen en meer informatie

Ikawa Workshop

Wil je meer halen uit je Ikawa sample roaster? Dan is deze Ikawa workshop iets voor jouw. Je legt je hele basis van de kwaliteit van je koffie met de Ikawa vast!

De training is ontwikkeld door Coffeemind, samenwerkingspartner van Rose van Asten | Your Coffee Companion. Coffeemind werkt vanuit wetenschappelijk perspectief en is verbonden aan de universiteit van Kopenhagen. Zij hebben naast de Ikawa workshop ook de SCA Sensory Foundation, Intermediate en Professional Training ook de SCA Roasting Training volledig ontwikkeld.  

Inhoud training

Tijdens de workshop krijg je antwoord op vragen als: Hoe maak je een goede brand profiel? Hoe vertaal je dit naar je drum roaster van 5, 15 of 25 kg roaster? Wat kan je allemaal doen met je Ikawa? 

 Data, prijzen en meer informatie

 

Cezve Ibrik workshop 

Het bereiden van koffie volgens de oudste methode via een speciaal koffiepannetje (een cezve of ibrik genaamd) is een vaardigheid die jouw kennis en kunde als barista verrijkt. Deze  cesve ibrik techniek laat je nog meer houden van specialty koffie in al zijn puurheid. Je gaat leren hoe ontzettend veel invloed je kunt uitoefenen op de smaak tijdens het brouwen van een kopje koffie met een cezve ibrik. Jouw gasten zullen hierdoor versteld staan. Dit is vaak ook kans voor een mooi contact moment met je gast, die onder de indruk zal zijn van de rijke smaken die jij uit de mooiste specialty koffie’s weet te halen op een ogenschijnlijke eenvoudige wijze.

 Inhoud training

Tijdens deze workshop Cesve Ibrik gaan we in op de te gebruiken koffiesoorten. De noodzakelijke hardware wordt besproken met alternatieven en de voor- en nadelen hiervan. Je leert de juiste technieken. Hierbij komen ook de valkuilen aan bod.  De nadruk hierbij ligt op de perfecte smaakextractie, waarbij je leert te spelen met de verschillende parameters.

We gaan er vanuit dat je al een goede theoretische en praktische (basis)kennis beheerst van het bereiden van koffie’s. Mocht dit niet zo zijn, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom en zullen wij hier rekening mee houden.

Data, prijzen en meer informatie