(Complete) Koffie Opleidingen


 

Als je het koffievak serieus neemt en je breed wilt bekwamen, zijn de complete Koffie Opleidingen voor jou een aanrader. Niet alleen zijn de complete Koffie opleidingen goedkoper dan alle trainingen los volgen. Ook zijn ze zorgvuldig samengesteld op basis van de ervaring met het trainen van honderden mensen. Door het volgen van een complete Koffie Opleiding breng je continuïteit in je eigen ontwikkeling. Complete koffie opleidingen zijn voor jou interessant als je van koffie je vak wilt maken. Of als je mee wilt doen aan kampioenschappen (en getraind wilt worden door een ex-kampioen ;-). Of als je een echte koffiegeeek bent en vanuit je passie het beste uit jezelf wilt halen.

 

Master Barista Advanced Coffee Training (45 studiepunten, 8 dagen, SCA)

Neem jij het ambacht van de barista serieus en wil jij deze tot in de finesses beheersen? Dan is de Master Barista Advanced Coffee Training op jouw lijf geschreven! Deze complete koffie opleiding omvat een compleet pakket aan trainingen en workshops. Je bepaalt daarbij zelf het tempo waarin je de verschillende trainingen en workshops volgt. Als je je nu inschrijft kun je direct de startdatum voor je eerste training, de SCA Barista Foundation, kiezen.

Inhoud  Master Barista Advanced Coffee Training:

Volledige SCA Barista Trainingen Module: (klik op de individuele modules voor meer informatie over deze barista trainingen)

De eerste SCA Brewing Module:

Smaak-workshop:
Tijdens deze smaak workshop leer je koffies proeven én herkennen. Je leert hoe je nauwkeurig smaken kunt bepalen en hoe je ze beschrijft. Verder gaan we je leren cuppen; op een professionele wijze koffies te proeven, herkennen en benoemen.

Twee Latte Art workshops:
In deze 2 Latte Art Basic workshops gaan we in op de bestanddelen en structuur van melk. Je leert de juiste melkschuimtechniek om microfoam te bereiden. Ook staan we stil bij de keuze van de melkkan. Vervolgens gaan we het schenken van tulpen, rosetta’s en hartjes oefenen. De nadruk hierbij ligt op de goede schenktechniek aanleren en deze geheel eigen te maken.

Data, prijzen en meer informatie

 

 

Sensory Specialist – Meester Koffieproever

Een compleet traject voor personen die hun koffieproef- en smaakniveau willen verbeteren. Perfect voor barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffietrainers en koffieverkopers. Het werkt ook goed voor iedereen die meer van smaak wil weten.

WAT KRIJG JE

Je krijgt 6 trainingen waarbij je langzaamaan wordt klaar gestoomd om je SCA sensory foundation examen te halen. Je leert in eerste instantie met simpele smaakformulieren te proeven. Per training gaan we een stap verder tot je met de officiële SCA smaakformulieren kan cuppen. Je leert alles over de koffielanden die we cuppen. We gaan natuurlijk heel veel verschillende specialty koffie, varieteiten en verwerkingsmethodes cuppen. Elke les krijg je praktische opdrachten en materialen, die je ook thuis kan gebruiken, om je smaak en geur te verbeteren.

Thuis oefen je verder. Je ontvangt in 2021 12 keer een koffiepakket thuis die je zelf gaat proeven met behulp van je koffieproefset en werkmap. Je houdt je ervaringen bij en neemt ze mee naar de volgende bijeenkomst. Gedurende het jaar zijn er, 6 smaaktrainingen waarbij we de koffiesoorten die je thuis hebt geproefd samen proeven en bespreken. Iedere bijeenkomst krijg je weer nieuwe informatie en oefeningen, zo blijf je gemotiveerd om thuis weer verder te oefenen.

Aan het einde van het jaarprogramma heb je je koffiekennis verdiept, je hebt je smaakpalet verder ontwikkeld, je SCA sensory foundation certificaat en je smaakbibliotheek uitgebreid.

Je voelt je zekerder over je kunde en kan vertrouwen op je smaak. En, misschien nog wel het meest waardevol: je hebt een groep mensen leren kennen met wie je ook na het programma kan blijven koffieproeven!

In het kort:

 • SCA Foundation Sensory training, inclusief examen
 • 6x smaaktraining
 • Mailcontact met Rose en de groep
 • 12 x specialty coffee om te proeven (2 x 250gr) voor thuis
 • Trainingsmateriaal en werkmap
 • Koffieproefset t.w.v. 100 euro,-
 • Certificaat van deelname
 • Eten en drinken bereid door Gesha Coffee bar

De training, examen en bijeenkomsten vinden plaats in Nijmegen, parkeren is gratis en het Centraal Station van Nijmegen is op 7 minuten loopafstand.

De smaaktrainingen zijn op de woensdagen in 2021 van 9.30 – 13.00 uur of van 18.00 – 21.30

Je kan voor de smaaktrainingen kiezen uit de groep in de ochtend of de avond (de data zijn voor beide groepen gelijk)

 

Data, prijzen en meer informatie

Horeca Barista Opleiding (15 studiepunten, 3 dagen)

Werk jij in de Horeca en wil jij je bekwamen tot volwaardig Barista? Zoek je naar de basiskennis en kunde om je vak professioneel uit te voeren? Deze complete Koffie Opleiding omvat precies die Barista trainingen & workshops die jij nodig hebt om je vak met perfectie en plezier uit te voeren. Als je je nu inschrijft kun je direct de startdatum voor je eerste training, de SCA Barista Foundation, kiezen.

Inhoud van deze Training:

De Horeca Barista Opleiding omvat de volgende barista trainingen en workshop:

Tijdens deze trainingen en workshop leer jij:
 • over de achtergrond van koffie; hoe en waar de mooiste koffie groeit;
 • alles over de koffieplant, de vrucht en de verschillende variëteiten;
 • bereidingswijzen en hoe deze de smaak beïnvloeden;
 • een solide basis om goede espresso te kunnen bereiden;
 • de smaak beïnvloeden met verschillende instellingen van de molen;
 • met diverse (melk)producten perfect te schuimen en schenken;
 • populaire koffiedranken tot in de perfectie bereiden;

Data, prijzen en meer informatie.

Sensory Performance

Wil jij in 12 weken je smaak vaardigheden aanzienlijk verbeteren? Zou je verder willen komen dan alleen chocolade tonen, fruit tonen en noten herkennen? Maar wil je ook die abrikoos, die cacoa nibs en jasmijn zelf kunnen vinden en benoemen? De Sensory Performance training wordt voor jou volledig op maat gemaakt en sluit aan bij jouw leerbehoefte! Na deze training zal je smaken kunnen herkennen en deze sneller en makkelijker kunnen benoemen. Al die mooie omschrijvingen op koffie zakken of die andere barista’s geven, zul je nu zelf kunnen vinden! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder 😉

Opbouw training

Je begint met een testdag waarop jouw smaak vaardigheden worden getest en in kaart worden gebracht. Gebaseerd op jouw eigen resultaten krijg je een 6 weken durende programma. Met 10 minuten per dag e-learning en een eigen smaakkit ga je je smaak en cognitieve vaardigheden trainen. Na 6 weken krijg je weer een testdag en aansluitend weer 6 weken thuistraining. Na deze 6 weken kom je weer bij elkaar voor de laatste dag om te testen zodat je kan zien wat jouw vooruitgang is.

Dit is wat je krijgt:
 • Aanzienlijke verbetering van je sensorische vaardigheden
 • Daarnaast verken je je cupping vaardigheden
 • Je krijgt intensieve hersentraining: Je zal je geheugen en aandacht verbeteren
 • Uiteraard krijg je krijgt toegang tot online trainings materiaal
 • Ook toetsen we je vaardigheden en verbeteringen tot drie keer toe
 • Aanvullend krijg je persoonlijk feedback na elke testdag
 • Je leert sterke en zwakke plekken kennen
 • Het programma wordt volledig maat gemaakt voor jou!
Praktische informatie
 • de testdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur
 • Data van de testdagen: Dag 1: 30 oktober 2018           Dag 2: 11 december 2018          Dag 3: 22 januari 2019
 • Er zijn geen eisen verbonden om aan deze training mee te kunnen doen
 • Locatie: Geurdeland 17h, 6673 DR Andelst 
Geef je smaak een extra boost

Aansluitend aan de eerste twee testdagen wordt ook de SCA Sensory Foundation en SCA Sensory Intermediate gegeven. . Deze Sensory trainingen sluiten fantastisch aan op het Sensory Perfomance training.  Bovendien behaal krijg je voor elk van de gevolgde trainingen een certificaat met studiepunten. De SCA Sensory Professional training is gepland in maart, zie onderstaande data. Klik voor meer informatie:

Na de eerste testdag: SCA Sensory Foundation op 31 oktober 2018

Dagen na tweede test dag: SCA Sensory Intermediate op 12 & 13 december 2018

SCA Sensory Professional is van 12 t/m 15 maart.

Data, prijzen en meer informatie