NIEUW

Sensory Specialist

Meester Koffieproever

 

Compleet traject koffieproeven en smaakontwikkeling

Binnen een jaar geoefend koffieproever worden, met een uitgebreid smaakpalet

Exclusief door Rose van Asten


Waarschijnlijk herken je dit wel; je hebt verschillende koffie- en baristatrainingen gedaan en hebt veel geleerd over technieken en koffiebereiding. Het lukt je dan ook al om een goede kop koffie te zetten, en je weet de basics over koffiebonen. Je bent klaar voor de volgende stap: smaken en aroma’s in koffie herkennen en deze kunnen bespreken.

Zoet, zuur en bitter in koffie herkennen is al lastig genoeg en je staat versteld hoe sommige koffiepro’s er met gemak ‘rijpe bosbessen’ of ‘geroosterde amandelen’ in proeven. Je wilt graag verder met koffie, meer weten en zelf echt goed koffie kunnen proeven. Helaas lukt dat niet door alleen koffie te proeven of smaakomschrijvingen te lezen. Je hebt meer nodig.

ZO KAN HET ZIJN

Stel je bent zeker over je proefniveau.

Dan kan je koffie ontspannen proeven, zodat je je kan laten verrassen door smaken en je niet krampachtig hoeft te zoeken naar iets.

Je spreekt je makkelijk uit over wat je proeft en kan samen met anderen smaken vinden die je alleen nog niet had ontdekt.

Je smaakbibliotheek is goed gevuld, met ruimte voor meer. Je kan je smaken herinneren en ze in je ‘bibliotheek’ archiveren.

Tijdens je werk herken je dan makkelijker hoe een koffie verbeterd kan worden en durf je op je smaak te vertrouwen. Van het inkopen van koffiesoorten, het branden of het zetten van koffie.

Met je smaak heb je een extra instrument waarmee je het verschil maakt.

WAT HEB JE NODIG

Om je proefniveau te verbeteren is kennis en veel oefening nodig, onder begeleiding van een ervaren koffieproever, het liefst in een vaste groep.

Een groep helpt om nieuwe smaken te ontdekken en je smaakvocabulaire te ontwikkelen. Dit kost tijd en kan niet in een enkele workshop geleerd worden, je zal regelmatig een proefsessie moeten doen om te blijven ontwikkelen.

Je zal veel verschillende koffiesoorten moeten leren kennen en vooral proeven!

NIEUW: Traject SENSORY SPECIALIST – MEESTER KOFFIEPROEVER

van Rose van Asten

Start: 9 februari 2018

Een compleet traject voor twee groepen van maximaal 8 personen die hun koffieproef- en smaakniveau willen verbeteren. Perfect voor barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffietrainers en koffieverkopers.

Het programma is ontwikkeld en wordt gegeven door Rose van Asten, een autoriteit in de koffiemarkt met ruime ervaring als barista, koffieproever, koffiebrander en koffietrainer. Zij wil de drempel naar koffieproeven verlagen en een groep gemotiveerde deelnemers helpen om echt verder te komen.

Rose: “Tijdens workshops wordt er veel gevraagd over smaak en over het verschil kunnen proeven en benoemen. Er is dan simpelweg te weinig tijd om dit echt goed te leren. Het verschil tussen zuur zoet en bitter leren proeven lukt dan aardig maar echt aroma’s benoemen blijft dan een uitdaging.  Dit jaarprogramma is voor mensen die een stap verder willen gaan en samen met mij een jaar lang intensief bezig te zijn met koffieproeven en smaak ontwikkelen. Ik heb er ontzettend veel zin in!”.

WAT KRIJG JE

We beginnen het programma met SCA Foundation Sensory, dit is een volle dag aan leren, proeven en ontdekken. Na het examen zijn we helemaal klaar om samen verder proeven. Hiervoor krijg je praktische opdrachten en materialen, die je ook thuis kan gebruiken.

Thuis oefen je verder. Je ontvangt in 2018 12 keer een koffiepakket thuis die je zelf gaat proeven met behulp van je koffieproefset en werkmap. Je houdt je ervaringen bij en neemt ze mee naar de volgende bijeenkomst. Gedurende het jaar zijn er, na de SCA training nog 4 smaaktrainingen waarbij we de koffiesoorten die je thuis hebt geproefd samen proeven en bespreken. Iedere bijeenkomst krijg je weer nieuwe informatie en oefeningen, zo blijf je gemotiveerd om thuis weer verder te oefenen.

Aan het einde van het jaarprogramma heb je je koffiekennis verdiept, je hebt je smaakpalet verder ontwikkeld en je smaakbibliotheek uitgebreid.

Je voelt je zekerder over je kunde en kan vertrouwen op je smaak. En, misschien nog wel het meest waardevol: je hebt een groep mensen leren kennen met wie je ook na het programma kan blijven koffieproeven!

In het kort:

  • SCA Foundation Sensory, inclusief examen en lunch
  • 4x smaaktraining
  • Mailcontact met Rose en de groep
  • 12 x specialty coffee om te proeven (2 x 250gr) thuisgestuurd
  • Trainingsmateriaal en werkmap
  • Koffieproefset t.w.v. 120 euro
  • Certificaat van deelname
  • Een extra verrassing

De training, examen en bijeenkomsten vinden plaats in Andelst (bij Nijmegen), parkeren is gratis.

De SCA Foundation Sensory trainingsdag is op vrijdag 9 februari van 10.00 tot 17.00. De smaaktrainingen zijn vervolgens op woensdag 4 april, 27 juni, 19 september en 12 december.

Je kan voor de smaaktrainingen kiezen uit de groep in de ochtend of de avond (de data zijn voor beide groepen gelijk)

Ochtendgroep: 10.00-13.00 uur

Avondgroep: 19.00 – 22.00 uur

 

KOSTEN EN AANMELDEN

Er is per groep plaats voor maximaal 8 deelnemers. De totale kosten voor het complete traject bedragen €2.474 (ex. BTW). Aanmelden kan tot uiterlijk 1 februari 2018. Eerst nog iets vragen? Bel of mail dan met Rose via 06-45 20 6111 / info@rosevanasten.com.

 

TIJDELIJKE KORTING

Met de kortingscode SMAAK18 krijg je direct €477 korting. Je betaald dan voor het complete traject slechts €1.997 (excl. BTW).

De code is geldig tot 19 januari 2018, daarna betaal je de volle prijs.

 

GARANTIE

De gemotiveerde groep is een belangrijke factor voor het jaarprogramma. Mocht je na de training SCA Foundation Sensory besluiten toch te stoppen met het programma, dan ontvang je 75% van je investering terug en kan je het traject stoppen.

 

SAMEN LEREN WE MEER

“Zonder twijfel had ik nooit van koffie mijn werk kunnen maken als er geen mensen om mij heen waren die hun kennis met mij wilden delen.

Ik geniet er daarom extra veel van om dit nu ook voor jou te kunnen bieden.

Ik kijk uit naar een geweldig koffiejaar en hoop dat ik je hierin ontmoet!”